Article de Judith Garcia

 

Tancada indefinida a l’Hospital de Sant Pau per defensar la sanitat pública

http://www.enlluita.org/site/?q=node/5674

tancada-hospital-sant-pau.jpg

Per Judith García

Des del dijous 29 de novembre els treballadors i treballadores de l’Hospital de Sant Pau hem iniciat una tancada indefinida al vestíbul recolzada per la majoria del Comitè d’Empresa. Una tancada que té com a propòsit principal defensar una sanitat pública, de qualitat i a l’abast de tothom.

Les retallades socials, econòmiques i laborals que estem patint a Catalunya des de fa temps en tot el sector públic, afecten cada vegada més a tota la ciutadania. En el cas de sanitat, les retallades afecten tant al dret a la salut de les persones com als drets dels i les treballadores.

En el nostre centre, en concret, a més de les retallades socio-laborals als treballadors, des de l’abril del 2011 romanen tancats 84 llits, amb tot allò que implica: urgències saturades, altes precipitades, reingressos i allargament de les llistes d’espera. També hem patit una retallada en la farmàcia hospitalària, en pròtesis i catèters i el tancament 11 dies laborables a l’any de les Consultes Externes. S’ha reduït l’activitat a Radioteràpia, Radiologia, Medicina Nuclear i Hemodinàmica i es van anular tots els quiròfans a la tarda, cosa que comporta una reducció de 713 intervencions quirúrgiques anuals (3 sessions quirúrgiques diàries).

A més, en els últims dies, han acomiadat a 4 companys amb una vinculació a l’hospital d’entre dos i sis anys i que segons la llei tenien contracte fix (contractes en frau de llei).

Per últim, i el detonant que ens ha dut a portar a terme la iniciativa de la tancada, és l’anunci del govern de la Generalitat del pressupost destinat a sanitat pel proper any 2013. Segons aquest pressupost, es destinaran 200 milions d’euros menys, cosa que implica una disminució d’entre el 15% i el 20% de l’activitat. Això comportaria, a més de la ja esmentada reducció de la cartera de serveis, una disminució generalitzada dels sous de treballadors/es de sanitat i possibles EROs a moltes empreses privades o concertades que tenen com a única font d’ingressos l’Institut Català de la Salut (ICS).

Creiem que la lluita conjunta és l’únic camí per canviar la visió de la classe política actual.

Demanem a d’altres col·lectius, associacions, plataformes, assemblees… que s’uneixin a la nostra lluita.

Blog: https://santpauenlluita.wordpress.com/
Twitter: @encierrosantpau #santpausomtots, #tancadasantpau
Facebook:plataformatrabajadoressantpau

Foto: Fotomovimiento

Judith Garcia és membre del Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Pau i militant d’En Lluita

—–

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s