10 hospitals se sumen demà a les tancades contra les retallades

Extret de La Directa

El personal sanitari de Catalunya es mobilitzarà demà contra les retallades socials anunciades pel Govern en funcions. Encara està per veure si ERC donarà suport a l’aprovació d’uns pressupostos que hauran de quadrar els comptes amb retallades de fins 4.000 milions d’euros, segons va anunciar el portaveu del Govern en funcions Francesc Homs. Sigui com sigui, les plantilles, que conviuen a diari amb les conseqüències de les retallades, volen advertir que una nova tisorada acabaria per desmantellar el sistema públic de salut i significaria un pas definitiu cap a la privatització del mateix. Les reivindicacions però també es dirigeixen contra Mariano Rajoy, el govern del PP i l’eliminació de la paga extraordinària del Nadal i altres retallades que han precaritzat les condicions de treball de les plantilles de la funció pública. Tot seguit repassem un per un tots els hospitals o centres on demà hi haurà actes. Si tens cap informació fes-nos-la arribar a redaccio@setmanaridirecta.info

Creixent mobilització a la tancada de Sant Pau

Com vam informar àmpliament el 7 de novembre en un article de Nora Miralles, les treballadores de l’Hospital de Sant Pau van ser les primeres en tancar-se. Després de dos anys de concentració setmanal contra les retallades, la negativa de l’hospital a abonar la paga de Nadal va ser la gota que va fer vessar el got. Des de fa dues setmanes, no han deixat de rebre suport d’entitats, usuàries i veïnat del barri. Les assemblees diàries de 300 persones, matí i vespre, en són la prova. Demà tornaran a fer-ne a les 14.30 i a les 21.30h. A més, a les 19h la Plataforma d’Afectats per les Retallades Sanitàries farà una xerrada on explicaran la querella criminal que han presentat contra Boi Ruiz i el seu equip de govern: “L’acció jurídica en defensa de la sanitat pública”. L’acte comptarà amb la presència de Carlos Jiménez Villarejo.

Acampada a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell

El primer hospital en agafar el testimoni de la tancada del Sant Pau ha sigut el Parc Taulí de Sabadell. El Comitè d’Empresa i més treballadores van decidir ahir tancar-se al vestíbul del centre en rebuig a les noves retallades que preveu el govern. Una pancarta resa “sanitat pública, ferida de mort”. Al vestíbul ja hi ha una desena de tendes de campanya i han fet una assemblea d’una cinquantena de persones. Les reaccions són de signe contrari. Per una banda, han rebut la visita i el suport d’un grup de treballadores de la tancada del Sant Pau, per l’altra han vist com la direcció de l’hospital ha respost la seva acció apagant la calefacció del vestíbul. La tancada s’ha convocat de manera indefinida. Demà faran una cadena humana a les 13h, i a les 14h celebraran una assemblea.

Tancades a Clínic i Vall Hebron

Treballadores dels hospitals Clínic i Vall d’Hebron es sumaran demà a les tancades de Sant Pau i Parc Taulí.

A l’Hospital Clínic, es trobaran a les 11h a l’entrada del carrer Villarroel. A les 13h es celebrarà una assemblea informativa, a les 14h un dinar popular i a les 17h el Grup de Defensa de la Sanitat Pública durà a terme una xerrada per posar pros i contres a les opcions de gestió pública i privada de la sanitat. El debat arriba en un moment en què l’hospital està en el punt de mira del Govern que pot anunciar la privatització de la gestió del centre de forma imminent. A les 19h faran una nova assemblea.

A l’Hospital de la Vall d’Hebron, les mobilitzacions ja han començat avui amb assemblees preparatòries. Tot i així el tancament “contra la privatització-negoci de la sanitat” començarà a la mitjanit, a les 00:30h, amb una assemblea de la Junta de Personal “per començar a escalfar motors”. El dia estarà ple d’activitats, com una xocolatada (9:30h), taller de pancartes (10h), decoració nadalenca reivindicativa de l’hospital (16h) i la projecció de l’audiovisual “El negoci de la salut” (20:30h). El plat fort però serà a les 13h, amb una assemblea amb totes les treballadores, on es llegirà el manifest de la tancada. L’endemà hi ha convocada una nova concentració a les 9h.

Hospitals d’arreu s’hi sumen

Les accions del 12 de desembre (mes 12) del 2012 arribaran a altres indrets del territori i s’estendran en alguns casos fins el 14.

A l’Hospital Joan XXIII de Tarragona es farà una cadena humana a les 12h contra les retallades socials i laborals. Convocada pels sindicats Co.Bas, CGT i l’Assemblea del 15-M de la ciutat el lema de la mobilització és “Pagueu-nos la paga i no ens toqueu els torrons”.

A l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca, també es faran accions. Com a la Vall d’Hebron faran tallers de pancartes i decoraran l’hospital. Cal destacar les assemblees obertes a les 13h i a les 20h, i la protesta silenciosa nocturna davant les urgències. A les 23h, qui vulgui acamparà al vestíbul de l’hospital.

A l’Hospital Verge Cinta de Tortosa, una assemblea realitzada el 10 de desembre va decidir sumar-s’hi amb una tancada de dotze hores que s’allargarà entre les 10h i les 22h, amb una cadena humana que envoltarà l’hospital a les 18h.

Girona, els sindicats CATAC, CCOO, MC, SATSE i UGT han convocat un “recés” jugant amb el simbolisme de la data. “No hem acabat l’any 2012, i ja estan preparant un nou pla d’ajustament en sanitat pel 2013”, resa el lema. El “recés” durarà 12 minuts amb 12 segons, i tindrà lloc a les 12:12h.

A l’Hospital de Granollers hi ha convocada una “protesta simbòlica i informativa sobre les noves retallades plantejades per la direcció en la negociació del conveni”. En aquest cas però la tancada tindrà lloc entre les 8h del 13 de desembre i les 8h del 14. Durant la tancada s’informarà les usuàries de les noves retallades que està plantejant la direcció de l’hospital.

A l’Hospital Municipal de Badalona, Badalona Serveis Assistencials, també hi ha convocada una concentració demà a les 12h davant de l’edifici d’administració.

Suport dels sindicats

Les diferents accions i mobilitzacions rebran també el suport de la Plataforma Sindical dels Treballadors Públics. La Platafaforma agrupa sindicats diversos com el Sindicat Independent ANPE (Ensenyament), ASPEPC-SPS (Secundària), CCOO, CSI-F, el sindicat de tècnics del Ministeri d’Hisenda GESTHA, IAC, Intersindical-CSC, SAC, SATSE, SIAT, STAJ, UGT, USAE, USOC. Asseguren també que han acordat posar en marxa els equips jurídics per prendre accions comunes davant la supressió de la paga extra del mes de desembre i que convocaran una concentració davant el Parlament el dia que es constitueixi la desena legislatura.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s