La lluita continua, els Centres es coordinen

stpau_coordinadoordaEl passat dia 2 de gener, delegats i delegades dels diferents Comitès d’empresa i Juntes de personal de 24 centres sanitaris de Catalunya ens varem reunir per discutir, debatre i aprovar si era el cas, la necessitat d’aplegar forces i unir les lluites del sector sanitari de Catalunya, al marge del regim jurídic laboral que ens afectes.

El debat fou ric i plural, constatant que els problemes en cada centre sanitari eren comuns , doncs les retallades ens afecten a tots/es per igual i ens aboquen a un escenari de precarietat laboral, retallades de drets sociolaborals i de pèrdua de qualitat assistencial. Es per això, que vam convenir col·lectivament, la necessitat de continuar amb aquestes coordinacions tot constituint-nos com a Coordinadora i per aquest motiu ens varem autoconvocar pel dia 16 de gener.

I la sorpresa agradable fou que el dia 16 vam trobar-nos  delegats/es, Comitès d’empresa i Juntes de personal de 37 centres sanitaris, i varem aprovar el naixement de la Coordinadora laboral de centres sanitaris de Catalunya, la confecció d’un manifest conjunt que seria presentat amb roda de premsa i la constitució de dues comissions de treball, una d’extensió i comunicació i un altre d’accions .

Ara cal cohesionar i enfortir aquest moviment de base, un moviment que requereix la implicació de tots i totes, on la transversalitat i la generositat de sigles i projectes permetin mallar i teixir una alternativa d’oposició a les politiques econòmiques i laborals que ens imposen els diferents governs, tot dient que les RETALLADES NO ES NEGOCIEN.

No serà fàcil, però estem obligats, doncs al llarg de tot aquest temps hem demostrat que cadascú per la seva banda i tancats a les nostres sigles no hem tingut capacitat de revertir els constants atacs que estem patint.

Mai com ara, els treballadors/es sanitaris havíem sofert les agressions que patim, mai com ara hem necessitat ser protagonistes d’una lluita que ens afecta com a treballadors/es i com usuaris/es.

Ara com sempre necessitem mirar més enllà, buscar la confluència amb els moviments veïnals, amb els usuaris/es, amb les diferents lluites sectorials, al carrer, al treball, al barri.

Mai com ara, hem tingut la necessitat de JUNTAR ESFORÇOS I UNIR LLUITES:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s