Detenen Carles Manté i Josep Prat sota l’acusació d’estafa i malversació de fons (Article)

QUIQUE BADIA MASONI | 28/02/2013

mantepratL’actual procés ha estat possible per la denúncia que el mes de gener de l’any passat va presentar la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Reus. Es dona la circumstància que ambdós detinguts són conjuntament amb Xavier Crespo i Ramon Bagó, els empresaris i polítics que centraven les investigacions contra la corrupció a la sanitat catalana de la revista CafèambLlet. Precisament avui és el dia que els jutjats de Barcelona havien imposat com a data límit per a la destrucció del vídeo d’investigació que aquesta publicació havia penjat a la seva web i que havia estat objecte d’una demanda per part de Josep Maria Via, un assessor del president Artur Mas. 

El jutjat d’instrucció número 3 de Reus ha ordenat, en el marc de l’anomenada “Operació Cirugia”, les detencions de l’exdirector del Servei Català de Salut (CatSalut), el mataroní Carles Manté, i de l’expresident de l’Institut Català de la Salut (ICS), el reusenc Josep Prat. Aquestes detencions són el fruit de l’admissió a tràmit d’una querella presentada pel partit independent Ara Reus.

Manté i Prat estan imputats pels delictes d’estafa i de malversació de fons públics. Aquests delictes s’haurien donat en el pagament, entre els anys 2007 i 2011, d’un total de 720.000 euros provinents de l’empresa municipal de Reus que Innova, un hòlding en el qual Josep Prat aleshores hi exercia de màxim executiu, ingressava a Carles Manté a través de CCM Estratègies i Salut, una consultoria amb seu al domicili de l’exdirector de CatSalut i registrada al nom d’aquest i el de la seva dona. Una auditoria interna duta a terme per l’ajuntament de la capital del Baix Camp va determinar que aquests pagaments no estaven justificats per cap contraprestació.

Malgrat tot, l’advocat de Manté, David Rocamora, sosté que el seu client pot justificar tots i cada un dels pagaments que serien constitutius de delicte i, a més, ha volgut precisar que, al contrari del què diuen altres mitjans, la formació política Ara Reus encara no ha estat acceptada com acusació particular malgrat que així ho ha sol·licitat. Rocamora ha fet saber a aquest setmanari que no pot donar més informacions per haver ordenat el jutge el secret de sumari.
Reaccions a les detencions

En relació a les detencions ocorregudes avui, Xavi Milian, de la CUP de Reus, ha afirmat que aquestes són la constatació de la solidesa de la denúncia que la formació va presentar a la fiscalia de l’Audiència Nacional el mes de gener de 2012. A més, el militant del grup independentista ha informat de la intenció de la candidatura de requerir al consistori reusenc la convocatòria d’un ple extraordinari on tractar el tema “abans no els esclati a les mans”.

D’altra banda, el portaveu de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró-Maresme Jesús Nieto, ha declarat que es van mostrar sorpreses en conèixer la implicació de Carles Manté. En paraules de Nieto, aquest cas pot ser una mostra més “de relacions d’ajuda mútua” entre CiU i PSC, partits on militen els implicats en l’afer.

Font: La Directa. Detenen Carles Manté i Josep Prat sota l’acusació d’estafa i malversació de fons

Advertisements

One thought on “Detenen Carles Manté i Josep Prat sota l’acusació d’estafa i malversació de fons (Article)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s